SEO Nedir?

SEO yani “Search Engine Optimization” Türkçedeki karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu”, markanızla ilgili hedeflenen anahtar kelimeler ile arama motorlarında arama yapan kullanıcılara gözükmek olarak adlandırılır.

SEO bir web sitenin nitelikli ve özgün içeriklerle organik olarak arama motorlarındaki arama sonuçlarına göre daha üst kısımlarda yer alması için kullanılır.

Kullanıcıların internet üzerinde yaptıkları aramaları düşünürsek arama yaptıklarında web sitenizin kullanıcılar karşısına çıkması SEO kavramını oldukça

önemli kılmaktadır.

SEO Faydaları Nelerdir?

Arama Motoru Optimizasyonu 2 temel kısıma ayrılır.

1.Site İçi SEO

2. Site Dışı SEO

Site içi SEO ile web sitenizin içinde yapılacak içerikler, URL’ler, 404 sayfa yönledirmeleri gibi birçok teknik çalışmaları kapsar.

Site dışı SEO ise web sitenizin dışarıdan aldığı bağlantılar, sosyal medya çalışmaları, backlink çalışmaları gibi birçok çalışmayı kapsar.

SEO Faydalarına gelecek olursak,

• Web sayfanızın ziyaretçi sayısı artar

• Doğru potansiyel müşteriye, doğru yer ve zamanda ulaşmanızı sağlar.

• Doğru yapılan çalışmalar ile arama motorlarından kalıcı olarak kalmanızı sağlar.

• Markanızın bilinirliği artar.

• Sektörünüzdeki rakip firmalar karşısında avantajınız artar.

• Rakiplerinizle rekabet etmenize yardımcı olur.

SEO’nun en güzeli yanı ise ölçülebilir bir çalışma olduğu için, markanızı ölçmeyede yardımcı olacaktır. Ölçülebilir veriler sayesinde dijital pazarlamada yeni stratejiler belirleyip hangi çalışmalara ihtiyacınız olduğunu rahatça anlayabilirsiniz.

Reklam Vermiyorsanız Markanız Hep Yarım Kalır

Web sitenizin tasarımı yada logonuz, kurumsal kimliğiniz çok güçlü tasarlanmış olabilir. Ama bunları müşterilerinize yansıtamıyorsanız hiçbir anlam ifade etmeyecektir.Reklamcılıktaki Bir deyim ile örnek verecek olursak. “Ağzınızla kuş tutsanız bile reklam yapmadıktan sonra bunu kuş ile sizden başkası bilmeyecektir.”İnternet reklamları sizi rakiplerinizden ayırır ve öne çıkarır. Tüm pazarlama çalışmalarınızda ihtiyaçlarınızı karşılar.